Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας (#athicff) ιδρύθηκε τo 2018 για να υποστηρίξει και να προωθήσει την παγκόσμια δημιουργική κινηματογραφική παραγωγή για παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους. Ταινίες πρώτης πανελλήνιας προβολής, μικρού και μεγάλου μήκους, κινουμένων σχεδίων και live action από όλο τον κόσμο προκαλούν παιδιά και εφήβους από 3 έως 18 χρονών να τις ανακαλύψουν. Ο παγκόσμιος παιδικός και εφηβικός κινηματογράφος έχει αποκτήσει τη δική του γιορτή στην Αθήνα.

Σε συνεργασία με οργανισμούς πολιτισμού, κοινωνικούς φορείς, κοινωφελή ιδρύματα για παιδιά, την εκπαιδευτική κοινότητα, φεστιβάλ στην Ελλάδα και τον κόσμο, το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας παρουσιάζει δράσεις με στόχο την εκπαίδευση, την ψυχαγωγία και την ενίσχυση της κινηματογραφικής παιδείας.

Οι δράσεις του Φεστιβάλ συνεχίζονται καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς και με αφορμή 2 ταινίες από το πρόγραμμα του 4ου Παιδικού & Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, η υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ, Κάτια Παπασπηλιοπούλου, συζητάει με την ψυχολόγο-παιδοψυχολόγο Κέλλυ Μωραΐτη για θέματα που απασχολούν γονείς παιδιών και εφήβων.

Σχολείο Γονέων στις 22 & 23/1/2022

Με αφορμή το ντοκιμαντέρ για γονείς ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ (Chasing Childhood, ΗΠΑ, 2020) συζητάμε για το helicopter parenting, την αξία του ελεύθερου παιχνιδιού και τις απρόσμενες συνέπειες της υπερεμπλοκής των γονιών σε κάθε πτυχή της ζωής των παιδιών τους.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Σάββατο 22 Ιανουαρίου
ΩΡΑ: 18:00 – 19:30
ΤΑΙΝΙΑ: Κυνηγώντας την Παιδική Ηλικία (Chasing Childhood, 80′, ΗΠΑ, 2020)
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μάργκαρετ Μάνζερ Λόουμπ, Ίντεν Γόμφλεντ
ΣΥΝΟΨΗ: Ένα ντοκιμαντέρ στο οποίο ψυχολόγοι και εκπαιδευτικοί αναλύουν τη σημασία του “ελεύθερου παιχνιδιού”, εκφράζοντας απόψεις που προκαλούν συζητήσεις, αλλά και αυτοκριτική.

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη για προβολή μέσω της Ψηφιακής Πλατφόρμας Προβολών από την Παρασκευή 14/1.
Δείτε περισσότερα για την ταινία εδώ.
Δηλώστε συμμετοχή!

Με αφορμή την ταινία μικρού μήκους Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΕΛΚΗΘΡΑ (The Kicksled Choir, 18′, Νορβηγία, 2020) ανοίγουμε διάλογο γύρω από βασικές θεματικές στη σχέση γονέων-παιδιών: η δυσκολία στην επικοινωνία, πως μεταλλάσσεται η σχέση μεταξύ γονέα-παιδιούπως μπορεί ο γονέας να μάθει από το παιδί του

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 23 Ιανουαρίου
ΩΡΑ: 18:00 – 19:30
ΤΑΙΝΙΑ: Η Χορωδία με τα Έλκηθρα (The Kicksled Choir, 18′, Νορβηγία, 2020)
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τόρφιν Ίβερσεν
ΣΥΝΟΨΗ: Ο 10χρονος Γκάμπριελ λατρεύει το τραγούδι και ονειρεύεται να γίνει δεκτός στην χορωδία με τα έλκηθρα που μαζεύει δωρεές για τους πρόσφυγες του χωριού. Ο πατέρας του όμως βγάζει επιθετικότητα απέναντι στους ίδιους ανθρώπους που ο Γκάμπριελ θέλει να βοηθήσει.

Δείτε περισσότερα για την ταινία εδώ.
Δηλώστε συμμετοχή!
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες, εξασφαλίστε έγκαιρα τη δική σας!

Τέτοιες δράσεις είναι πάντα επίκαιρες!! Ειδικά στις ημέρες που διανύουμε. Ευχόμαστε να τις απολαύσετε!!

Φιλικά το ΔΣ