Αγαπητοί,

Είμαστε όλοι προσκεκλημένοι, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 στις 18: 00 στο Λύκειο Φιλοθέης, Παπαφλέσσα 15 & Λουκή Ακρίτα στη Φιλοθέη,

σε ομιλία με θέμα:

«ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ, ΠΡΩΙΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ»


Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού
 σε συνεργασία με το Σωματείο ΕΛΙΖΑ, που εργάζεται για να προλάβει, να παρέμβει πρώιμα και να σταματήσει το φαινόμενο της κακοποίησης στα παιδιά, σας προσκαλούν σε ομιλία με σκοπό η κοινωνία μας συντεταγμένα, πολιτεία και πολίτες, να στραφεί με όλες της τις δυνάμεις ενάντια στην κακοποίηση του παιδιού.

Σκοπός του Σωματείου ΕΛΙΖΑ είναι η πρόληψη της σωματικής, σεξουαλικής και ψυχικής κακοποίησης και παραμέλησης των παιδιών. Με το πρόγραμμα «Ασφαλές Άγγιγμα», με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα https://asfalesaggigma.gr/, το Σωματείο μαθαίνει σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 9 ετών, πώς να προστατεύονται από τη σεξουαλική κακοποίηση. Η εκπαίδευση των ίδιων των παιδιών τα ενδυναμώνει ενάντια σε κάθε μορφή βίας. Παράλληλα, εκπαιδεύονται γονείς και εκπαιδευτικοί για το πώς να προστατεύουν τα παιδιά.

Η αναγνώριση περιστατικών με υποψία κακοποίησης, είναι το πρώτο βήμα παρέμβασης σε περιστατικά κακοποίησης και παραμέλησης. Το ΕΛΙΖΑ έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 8.000 επαγγελματίες – γιατρούς, νοσηλευτές, αστυνομικούς, εκπαιδευτικούς και εισαγγελείς. Με την ολοκλήρωση των εκπαιδεύσεων εκπονούνται βοηθητικά πρωτόκολλα διαχείρισης περιστατικών με υποψία κακοποίησης, ανάλογα με τον επαγγελματικό φορέα που έχει εκπαιδευτεί.

«Στο ΕΛΙΖΑ κάνουμε το όραμα καθήκον και παλεύουμε για το αυτονόητο, για μία παιδική ηλικία, αθώα και δημιουργική,

ξέγνοιαστη και εκρηκτικά δυναμική».