Η Κινηματογραφική Λέσχη του σχολείου μας για πρώτη φορά, θα μας μυήσει στην τέχνη του Ντοκιμαντέρ με μια πολυβραβευμένη ταινία από την Παραγουάη, την «Ορχήστρα της Ανακύκλωσης – Μια Συμφωνία του Ανθρώπινου Πνεύματος» σε σκηνοθεσία Μπραντ Όλγκουντ και Γκράχαμ Τάουνσλι την Παρασκευή 12 Απριλίου στις 19.00.

Στην πόλη Cateura της Παραγουάης οι κάτοικοι είναι πάμφτωχοι, δεν έχουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά και ζούνε κυριολεκτικά ανάμεσα σε σωρούς σκουπιδιών. Στη φαβέλα, τα παιδιά, παρόλο που δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο, δεν σταματούν να εμπνέονται και να ονειρεύονται μέσα από τη μουσική!

Ο δάσκαλος μουσικής και μηχανικός Favio Chavez αποφάσισε να προσφέρει σε αυτά τα παιδιά την μοναδική εμπειρία να παίξουν σε μία ορχήστρα. Το να αποκτήσει, όμως, κάποιος ένα μουσικό όργανο, π.χ. ένα βιολί, στην Cateura κοστίζει παραπάνω από ένα σπίτι. Έτσι, η λύση βρέθηκε στα σκουπίδια! Οι χωματερές ήταν γεμάτες από αντικείμενα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και να μετατραπούν σε μουσικά όργανα, όπως και έγινε.

«Ο κόσμος μας στέλνει σκουπίδια, εμείς τους στέλνουμε μουσική!»

O δημιουργός αυτής της σπουδαίας ορχήστρας ανακύκλωσης, είπε πως η πρωτοβουλία αυτή είχε σκοπό να ενημερώσει τον κόσμο και να στείλει το κοινωνικό μήνυμα, πως ακόμη κι αν αυτά τα παιδιά ζουν κάτω από συνθήκες υπερβολικής φτώχειας, μέσα σε σκουπιδότοπους, αξίζουν μία ευκαιρία και μπορούν να συνεισφέρουν στην κοινωνία. H ορχήστρα δίνει συναυλίες σε όλο τον κόσμο κερδίζοντας βραβεία και προσφέροντας σε αυτά τα παιδιά χαμόγελα, δημιουργικότητα και όνειρα!

Το φιλμ αποτελεί μια μαρτυρία για τη δύναμη της μουσικής και της ανθρώπινης ψυχής.

 

ΙΣΠΑΝΙΚΗ & ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ | ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ | ΔΙΑΡΚΕΙΑ 84′

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ
Περιμένουμε με χαρά την κινηματογραφική μας παρέα, να αναζητήσουμε μαζί τη μαγεία της σκοτεινής αίθουσας!

Η Κινηματογραφική Λέσχη του 1ου Δημοτικού Νέου Ψυχικού
Γιάννης Αντύπας, Γιάννα Δεληγιάννη, Σάκης Στριτσίδης και τα μέλη του Δ.Σ.